HTML

laciii79 futóblogja

Futóként új életet kezdek. Egy sérülés kellett, hogy el kezdjek kutakodni, hogy mi is lehet ennek az oka. Segítőkész sporttársaknak hála, rájöttem, hogy nem biztos, hogy csodakenceficére meg sportorvsora van szükségem, lehet, hogy a futóstílusomat kell, hogy megváltoztassam. Lehet, hogy hibás volt az elmélet, amit eddig az egészről tudtam, illetve tudni véltem. Szóval eljött az idő az újrakezdésre.

Friss topikok

  • laciii79: @snatch_: Tartok én is tőle, sajnos.... November környékén szeretnék megint egy marcit futni valah... (2012.08.14. 11:08) Június óta
  • laciii79: @oregbaka: Naná, hogy folytatom... :-) Sajnálom nagyon, hogy nem tudtam ott lenni... :-( (2012.06.05. 19:23) Újra itt
  • laciii79: @WITCH: Először is, nem tudod elvenni a kedvem. ;-) Odaverni biztos, hogy nem. Fogyasztok (remélem... (2012.05.25. 14:35) Rövideket már igen
  • laciii79: @snatch_: Köszönöm. Tudom, tudom, türelem..., nekem már ehhez a pár héthez is nagy türelem kellet... (2012.04.17. 15:21) Még mindig nem :-(
  • laciii79: @PecsiPeter: Jó, hogy hozzáírtad. :-) Rólad bármit el tudok képzelni. ;-) Tudom, nem érted félre, ... (2012.03.22. 08:31) 3:55:48 :-) Egy valóra vált álom...

Gym helyett home-made fitnesz

2011.10.01. 09:24 :: laciii79

Úgy két hete lejárt a gym bérletem. Kb. akkoriban kérdeztem Tepót, hogy a futás mellé milyen kiegészítő sportot ajánlana, a maratoni felkészülés jegyében. A bringa nyilván ott van, és nyomom is, amíg ilyen jó idő van. Tizenegynéhány fok alatt viszont nekem már nem esik majd jól tekerni, ellentétben a futással, ami akkor kezd jó lenni. Ez persze nem igaz, mert már most is kezd jó lenni. :-) Sőt, mindig is jó.., na jó 35 fok táján azért nem annyira. :-)

"Pseudo" bringára (szobabringa) én nem ülök, mert az halál számomra. Az, hogy egy gym-ben másfél órát tekerjek egy szobabiciklin, áááááááá, görgőkhöz meg nem igazán jutok.

Az úszás, mint kiegészítés remek lenne, csak, amikor uszodába jutok, az valamikor este van ahol egy sávban, minimum 10-en vagyunk - ez meg edzése szempontból nem sokat ér (reggel sem jó, mert 6:20-kor indulok munkába).

Azt viszont éreztem én is, hogy a gym-nek nem sok értelme van a hagyományos formában, egyik akadályozza a másikban való fejlődést. Nekem most a maraton a fontos, szóval a gym-mel csak elfolyatom majdnem feleslegesen az energiám és a pénzem.

Úgyhogy kérdeztem a Mester-t a Hot Iron nevű edzésfajtáról, és pozitívan nyilatkozott, mondhatni ajánlotta, voltam is egy órán, nem is volt rossz, de közben küldött home-made fitnesz linkeket, egy rahedlit :-), én egyelőre ezekre ugrottam rá. Rövid, ultra-intenzív edzéseket tartalmaznak, minimális pihenővel, melyek felpörgetik a metabolizmust, ami a hastáji feleslegem ledolgozásában  is segít :-), plusz igyekszem normálisan kajálni, kevés junk-ot enni, persze nem végletesen, úgyhogy eszem én mindent, amit szeretek, csak nem mindegy mikor és mennyit.

Szóval, a lényeg, hogy ezekből a videókból összeállítottam magamnak egy saját programot, és 3 set után úgy érzem magam, mint egy 1 órás kondiedzés végén. Ettől elvileg szálkás leszek:-), még kevesebb felesleget cipelek futásnál, és jobban is érzem majd magam a bőrömben. Elvileg. Aztán majd meglátjuk, mennyire működik, ha nem lesz eredmény, jöhet a hot iron. De ezzel, hogy Petit idézzem, "proletárként" ugye spórolok mintegy 6 ezer Ft-ot a bérleten!!! :-)

Mára fitnesz van meg bringa, holnap meg futok. Tegnap fitnesz volt (csak arra futotta időből), tegnapelőtt egy állati jó run volt: 12.5 km - 1:00:15 - 4:49-es tempó.

Ja, és október van! Imádom az októbert! :-)

2 komment

Címkék: edzés úszás bringa futás maraton run felkészülés kondi home made fitnesz

A bejegyzés trackback címe:

https://laciii79.blog.hu/api/trackback/id/tr483269309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.10.04. 02:09:47

Szálkásabb leszel mint egy kárászraj:)
Komolyan veszed a maratont(is) ez jó.Félig már a célban vagy:).A munka részét is el fogod végezni mert olyan vagy ráadásul megfelelő Irányítóval.Remélem összejön nekem is a részvétel a tavaszi versenyeden,jó lenne élőben látni ahogy tolod és célba érsz.

laciii79 2011.10.04. 07:52:40

@PecsiPeter: Fúúú, nagyon jó volna Veled, azaz az egyik példaképemmel találkozni!!! :-)
Naná, hogy komolyan veszem a maratont, az az első számú cél nekem most, ami a sportot illeti.
A múlt héten sikeresen megfázítottam magam, amire szombaton még rábringáztam, én hülye, pedig éreztem már, hogy nem vagyok jól, de nem tudtam kihagyni a tekerést, hisz tudtam, hogy erre a hétvégére már sz:r időt mondanak, mindegy, a lényeg, hogy most pár nap pihi...
süti beállítások módosítása