HTML

laciii79 futóblogja

Futóként új életet kezdek. Egy sérülés kellett, hogy el kezdjek kutakodni, hogy mi is lehet ennek az oka. Segítőkész sporttársaknak hála, rájöttem, hogy nem biztos, hogy csodakenceficére meg sportorvsora van szükségem, lehet, hogy a futóstílusomat kell, hogy megváltoztassam. Lehet, hogy hibás volt az elmélet, amit eddig az egészről tudtam, illetve tudni véltem. Szóval eljött az idő az újrakezdésre.

Friss topikok

  • laciii79: @snatch_: Tartok én is tőle, sajnos.... November környékén szeretnék megint egy marcit futni valah... (2012.08.14. 11:08) Június óta
  • laciii79: @oregbaka: Naná, hogy folytatom... :-) Sajnálom nagyon, hogy nem tudtam ott lenni... :-( (2012.06.05. 19:23) Újra itt
  • laciii79: @WITCH: Először is, nem tudod elvenni a kedvem. ;-) Odaverni biztos, hogy nem. Fogyasztok (remélem... (2012.05.25. 14:35) Rövideket már igen
  • laciii79: @snatch_: Köszönöm. Tudom, tudom, türelem..., nekem már ehhez a pár héthez is nagy türelem kellet... (2012.04.17. 15:21) Még mindig nem :-(
  • laciii79: @PecsiPeter: Jó, hogy hozzáírtad. :-) Rólad bármit el tudok képzelni. ;-) Tudom, nem érted félre, ... (2012.03.22. 08:31) 3:55:48 :-) Egy valóra vált álom...

Tour de Puszta 2011

2011.09.21. 22:33 :: laciii79

Avagy a Pusztamérgesi Középiskola kerékpáros körversenye Pusztamérges - Ruzsa - Öttömös útvonalon. Ez már a negyedik volt!!! Bizony, így telik az idő.

Dóri kolléganőm fejéből pattant az ötlet, aki amúgy sportbolond, és nem mellesleg rendíthetetlen Armstrong-fan.

Az ötletből megszületett a verseny, ami alaposan kinőtte magát, évről évre többen vagyunk. Többféle versenyszám van, és persze alapvetően ez egy kerékpárverseny.

Az első két évben én is bringával indultam, de aztán tavaly a futás mellett döntöttem. A táv 20 km, amit tavaly még megtoldottunk számomra egy plusz hurokkal, hogy kijöjjön a félmarcsi, de most nem ez volt a cél, a táv maradt 20 km.

Tökéletes volt a szervezés (thanks to Dóri), remek a hangulat, az idő kicsit melegebb a kelleténél, de még elfért. ;-)

Lassan kezdtem, kezdtünk, kicsit bandáztunk még a kölykökkel az első 4-5 kilin, én szépen bemelegedtem. Aztán picit gyorsítottam, no nem nagyon, mert vasárnap és tegnap is az átmozgatásnál, nagyon halványan ugyan, de éreztem némi kellemetlen érzést ott a jobb lábfejemben és néha a lábszáramban is, ahol télen a sérülés is volt, és a kihagyáshegyek, a többszöri újrakezdések..... Rossz emlékek ezek, de aztán jött a cipőcsere (hála Norbinak), megemelt napi Ca és Mg bevitel, új nyújtó gyakszik, és aztán rendbe jött minden. Szóval ezt nagyon enyhén ugyan, de éreztem.

Még az is szembe jutott, hogy nem indulok. Aztán meg, hogy ááááá, ilyen opció nincs. No, szóval féltem nagyon terhelni a lábam, de közben hál' Istennek semmi baj nem volt vele, minden oké volt, így szép lassan gyorsultam, és indítottam még egyet 11, majd 16 km tájékán (szóval fokozó futás lett belőle), és a vége 1:44:00 lett, ami 5:12-es tempónak felel meg.

Normál körülmények közt ezzel nem lettem volna elégedett, de dumáltunk is a srácokkal az elején, meg meleg is volt, meg féltettem is a lábam, szóval jól van ez. ;-)

Most így estefelé azért már érzem egy kicsit...aggaszt is, hogy holnap netán még rosszabb is lesz. Mindenesetre most legalább 2 nap pihit rendelek el magamnak futás szempontból, remélem kibírom, és remélem, elég lesz.

Nem tudom, mi lehet a baj. Nem hirtelen dolog volt, szóval nem húzódás, inkább megerőltetésre tippelek. Ez viszont baj, mert, a maraton felkészülés alatt ennél nagyobb megerőltetésnek is ki lesz téve....mi lesz akkor? Alkalmas egyáltalán a testem erre?

A cipővel még nem lehet gond, december táján terveztem újat venni. Nagy terhelés az elmúlt időszakban max a Mester által előírt nagyon tempós (mármint hozzám képest) 5 kili lehetett, de utána nem fájt semmi, aztán volt még egy 13.5, de akkor sem jött elő semmi, a vasárnapi 7.5 kilin kezdtem érezni, és a tegnapi átmozgatáson. Remélem, a pár nap pihi elég lesz..... Mondom, egyelőre úgy tűnik, kezdeti stádiumban van a dolog (bár a holnap még fontos lesz), úgyhogy a legjobbat remélem!

Visszatérve a versenyre, nagyon jól érzetem magam, ismét bebizonyosodott a sport fantasztikus ereje!!!

Gyönyörű volt, na! :D

 

 

6 komment

Címkék: edzés futás felkészülés hosszútávfutás tour de puszta

A bejegyzés trackback címe:

https://laciii79.blog.hu/api/trackback/id/tr393244636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.09.22. 22:01:30

Gratulálok!Jó tempó ez!
Bár én a helyedben tuti,hogy bicajjal nyomtam volna le ha már éreztél valamit a lábadban előtte is akkor ez nem volt túl bölcs dolog most.
Remélem hamar helyrejössz és nem lesz semmi gebasz a későbbiekben!

laciii79 2011.09.22. 22:32:23

@PecsiPeter: Köszi!
Tudtam, hogy nem okos dolog, de szerencsére úgy tűnik, nincs baj, bár ma pihentettem, és lehet, hogy holnap is még.
Remélem, később is minden oké lesz.

norcsifut · http://norcsifut.blog.hu 2011.09.25. 17:43:12

Szép volt Laci (mint már írtam). Türelem és optimizmus :) Én is bizony elindultam volna, nem vagyok olyan bölcs és megfontolt, mint Peti. Viszont tényleg jobb, ha így még az elején "megfogod" és pihenteted a lábad, hogy aztán teljes erővel a maratoni felkészülésre tudj koncentrálni. Szerintem biztos alkalmas a tested a maratonra, de lehet, hogy egy kicsit óvatosabban kell emelni a km-eket. Hajrá :)

laciii79 2011.09.25. 20:40:24

@norcsifut: Köszi, egyszerűen nem tudtam nem elindulni... Persze, Peti bölcs és megfontolt, ezért (is) csodáljuk annyira. ;-)

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.09.28. 08:47:41

@norcsifut: @laciii79: ne kezdjétek már megint!:)
Ti nagyon egy húron pendültök:)
gyanús...:)

norcsifut · http://norcsifut.blog.hu 2011.10.01. 18:30:08

@PecsiPeter: Ilyen ez a szegedi gondolkodásmód :)
süti beállítások módosítása