HTML

laciii79 futóblogja

Futóként új életet kezdek. Egy sérülés kellett, hogy el kezdjek kutakodni, hogy mi is lehet ennek az oka. Segítőkész sporttársaknak hála, rájöttem, hogy nem biztos, hogy csodakenceficére meg sportorvsora van szükségem, lehet, hogy a futóstílusomat kell, hogy megváltoztassam. Lehet, hogy hibás volt az elmélet, amit eddig az egészről tudtam, illetve tudni véltem. Szóval eljött az idő az újrakezdésre.

Friss topikok

  • laciii79: @snatch_: Tartok én is tőle, sajnos.... November környékén szeretnék megint egy marcit futni valah... (2012.08.14. 11:08) Június óta
  • laciii79: @oregbaka: Naná, hogy folytatom... :-) Sajnálom nagyon, hogy nem tudtam ott lenni... :-( (2012.06.05. 19:23) Újra itt
  • laciii79: @WITCH: Először is, nem tudod elvenni a kedvem. ;-) Odaverni biztos, hogy nem. Fogyasztok (remélem... (2012.05.25. 14:35) Rövideket már igen
  • laciii79: @snatch_: Köszönöm. Tudom, tudom, türelem..., nekem már ehhez a pár héthez is nagy türelem kellet... (2012.04.17. 15:21) Még mindig nem :-(
  • laciii79: @PecsiPeter: Jó, hogy hozzáírtad. :-) Rólad bármit el tudok képzelni. ;-) Tudom, nem érted félre, ... (2012.03.22. 08:31) 3:55:48 :-) Egy valóra vált álom...

Dilemma

2011.05.29. 21:44 :: laciii79

Az előző poszt utáni egyik hozzászólásomban kicsit belebonyolódtam egy fejtegetésbe a sporttal kapcsolatos jövőmről. Jobbat nem tudok pillanatnyilag, előrébb nem tartok, így úgy döntöttem, hogy bejegyzésként is megjelenítem a fent említett komment egy jó részét.

Biztos lesz, aki azt gondolja majd - talán joggal - hogy nem hisztizni, meg agyalni kell, hanem edzeni és kész. :-) OK, lehet, hogy így van, én mégis dilemmázok a tekintetben, hogy mennyire is akarom komolyan venni a futást, az esetleges, egyelőre iszonyatosan távoli, IM  álmokat, vagy, ha ennyire hullámzik a motiváció, az eltökéltség, a céltudatosság, és a pénz is, sok esetben sérülékeny is vagyok, akkor lehet, hogy maradni kéne annál, sok mindent sportolok, élvezem őket, mindig épp azt művelem, amihez aznap kedvem van és ennyi ...

Akkor az idézet magamtól.

Magamban IM ügyben azt határoztam el még régebben, hogy az egész komolyan csak akkor kerülhet szóba, ha, egyrészt anyagi és időbeni lehetőségeim ezt gond nélkül lehetővé teszik (és ez most tényleg nem kifogás), és ha teljesítek egy maratont. Azt gondolom, hogy a maraton az alap. Ha az nem megy egymagában, akkor hogyan is mehetne 2 másik embert próbáló szám után???

A két dolog közül azt gondoltam, hogy utóbbi lesz jóval könnyebb, és hamar elérkezik, de sajnos egyelőre közelében sem vagyok a 42 km-nek, az igazság az, hogy 20 fölé is régen kerültem.... Sajnos.

A bringázásról annyit, hogy ugye montim van, szeretem is, a minap 1,5 órát tekertem, ebbe 43 km fért bele... Elég karcsú, tudom.

Ami az úszást illeti, tavaly nyár óta nem úsztam egy kilinél többet...Ez is sok mindent elmond.
Közben az erősítéseket újra megszerettem, talán azért, mert ebben nincsenek különösebb elvárásaim magammal szemben (némi izomtömeg növelés és erősödés), így nem is érzem magam sikertelennek, ha valami nem úgy sikerül, ahogy tervezem, mert, hogy nem is nagyon tervezek semmit. :-)

Persze továbbra is sokat fogok mozogni, mert élvezem, és félember lennék nélküle, nem akarok magamra terheket rakni. Élvezni akarom a sportot... A fentieken kívül pl. teniszezni is eljárni, néha kajakozni is, vagy akármi mást csinálni.

Vagy mondjatok mást. Motivációhiány esetén is erőltetni kell, aztán a céltudatosság, a törekvés, az eltökéltség - és hozzá a pénz és az idő - is megjön majd valahonnan?
Lehet, a blog címét is meg kellene változtatni "laciii79 edzésnaplója" vagy "szabadidő-blogja" elnevezésre. :-)

Ennyi! Remélem, kirajzolódott a végére a dilemma lényege....

 

 

11 komment

Címkék: edzés dilemma futás motivációhiány

A bejegyzés trackback címe:

https://laciii79.blog.hu/api/trackback/id/tr662941840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norcsifut · http://norcsifut.blog.hu 2011.05.30. 10:00:54

Szerintem érezni fogod mikor jött el az ideje egy IM-felkészülésnek. Már a felkészüléshez is úgy kell hozzálátni, hogy érzelmileg a toppon legyél. De szerintem egyszer biztos meg fogod csinálni. Ki nem hagynád.. Arról nem is beszélve, hogy ez az agyalgatás, meg bizonytalankodás lehet, hogy csak múló állapot, addig meg sportolj ahogy jólesik.

laciii79 2011.05.30. 19:31:06

@norcsifut: Hát, remélem, hogy ez az egész tényleg csak múló állapot...
De mi van veled? Hiányolom a beszámolód!

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.05.30. 20:39:04

Nehéz ügy...
Alap igazság,hogy fejben dől el minden...
Ha ott rendben (lesz) minden akkor a többi már csak részletkérdés lesz.
Anyagilag is ki lehet hozni minimál költségvetésből is a felkészülést.A már meglévő montiddal is le lehet tekerni a 180 kilit pl.
Amúgy szerintem is igaza van a Kishölgynek:
"ez az agyalgatás, meg bizonytalankodás lehet, hogy csak múló állapot, addig meg sportolj ahogy jólesik. "
Kiegészíteném egy saját gondolatommal:
dobd el a női tablettákat a zsebedből! :):):)

laciii79 2011.05.30. 21:40:51

@PecsiPeter: Tabletták eldobva :-), és azt hiszem, igazatok van, sportolok, ahogy jólesik!

kombinat · http://cciepursuit.blog.hu 2011.06.01. 12:44:26

@laciii79: A motivációs gond lehet a túledzettség miatt is.
Pihensz eleget, vettél ki "szabit" a sport alól az elmúlt egy évben?
Próbálj meg lassítani kicsit.

Nagyatádtól meg nem kell beszarni, bárki végig tud menni rajta, 16 óra sok mindenre elég.
Nagyon nehéz, nagyon hosszú, kínszenvedés az egész, de egyáltalán nem lehetetlen.

@PecsiPeter: Kivételesen nem értek egyet veled, ez egy drága sport: Drága a bicikli, drága a cipő hozzá, az elkopott futócipők, uszodabérletek, baromi drága a kaja hozzá, gélek, powerbar. Az utazások, szállások, nevezési díjak, stb.

laciii79 2011.06.01. 15:54:24

@kombinat: Sport alól nem szoktam szabit kivenni,úgy vagyok vele, hogy a kényszerszabi elég volt a tél folyamán, persze tudom, hogy ez nem olyan, mint amikor önszántából dönt úgy az ember...
A lassítás jó ötlet lehet, mert valószínűleg hülyeség elvárni magamtól, hogy ugyanolyan tempót tudjak menni a számomra ideális 12 fokban, mint a 28-30-ban 90% páratartalom mellett.

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.06.01. 17:56:56

@kombinat:
Sztem meg lehet oldani minimál konfigból is.
Drága uszoda helyett lehet csak nyílt vízi szabad strandon májustól edzeni.Aki már tud valamennyire annak az is elég a szintidő leúszásához szükséges tudásra.
Már meglévő montival és taposópedállal,futócipővel is le lehet tekerni a 180-at szintidőre.
Laci futócipőt amúgy is vesz mindig,hiszen "futóbolond",ez neki nem plusz költség.
Drága kaja+gélek+powerbar helyett lehet sport szelettel is menni edzésen(lásd én).Utána meg túrós tészta is lehet tápláló és finom visszatöltős és erősítő kaja.
Természetesen az is igaz,hogy ennyire alap feltételekkel nem lehet nagy célidőről ábrándozni de a szintidőt lehet teljesíteni szerintem nagyon olcsó költségvetésből is.
Ami valóban sok az a nevezési díj - 30 ezer pénz.Versenyre leutazni lehet a bicajjal+hátizsákkal is(no benzinpénz) és aludni is lehet akár pályaudvaron is :):):).
Tudnám még minimálba lefelé fokozni de az már tényleg durva lenne :):):).

Vasapu · http://vasapu.blogspot.com/ 2011.06.03. 18:23:22

Szerintem nincsen semmi baj. Baj akkor lenne, ha mondjuk idén ott lennél a nevezettek között Nagyatádon. Nem vagy ott, nem neveztél, még csak játszol a gondolattal, mi lenne ha...
Ez is egy része a dolognak, az elhatározás. Ez valakinél hosszabb, valakinél rövidebb ideig tart. Te, azt hiszem ebben is a megfontoltabbak közé tartozol, amivel szintén semmi baj nincsen.
Rágd meg jól Magadban, döntsd el, hogy szeretnéd-e, és ha igen, melyik évben. Akkor már megvan a cél, és ha utána bizonytalanodsz el, akkor kell erősnek lenni, mert onnan már nem szabad visszafordulni.

Szerintem nyugodtan gondold át még akár ezerszer és amikor megérett az elhatározás, úgyis végig fogod csinálni.
Addig pedig fuss úgy ahogy jól esik! :-)

laciii79 2011.06.04. 09:39:16

@Vasapu: Kösz, úgy lesz!
Valóban meglehetősen megfontolt ember vagyok (néha túlságosan is), a könnyelműsködés nem az én műfajom.
De kitartó is, szóval, ha meg lesz az elhatározás, akkor az azt jelenti, hogy meg is fogom csinálni.
Addig meg futok, bringázok, erősítek, úszok... amennyi jól esik. :-)

mata68 2011.06.05. 10:36:18

Csak halkan megjegyzem, hogy montival 43 km 1,5 óra alatt szerintem nagyon jó tempó, úgyhogy hajrá :)

laciii79 2011.06.05. 10:54:54

@mata68: Köszi, bár ezt nem mértem pontosan, szóval éppen több is lehetett, mint másfél óra... :-)
süti beállítások módosítása