HTML

laciii79 futóblogja

Futóként új életet kezdek. Egy sérülés kellett, hogy el kezdjek kutakodni, hogy mi is lehet ennek az oka. Segítőkész sporttársaknak hála, rájöttem, hogy nem biztos, hogy csodakenceficére meg sportorvsora van szükségem, lehet, hogy a futóstílusomat kell, hogy megváltoztassam. Lehet, hogy hibás volt az elmélet, amit eddig az egészről tudtam, illetve tudni véltem. Szóval eljött az idő az újrakezdésre.

Friss topikok

  • laciii79: @snatch_: Tartok én is tőle, sajnos.... November környékén szeretnék megint egy marcit futni valah... (2012.08.14. 11:08) Június óta
  • laciii79: @oregbaka: Naná, hogy folytatom... :-) Sajnálom nagyon, hogy nem tudtam ott lenni... :-( (2012.06.05. 19:23) Újra itt
  • laciii79: @WITCH: Először is, nem tudod elvenni a kedvem. ;-) Odaverni biztos, hogy nem. Fogyasztok (remélem... (2012.05.25. 14:35) Rövideket már igen
  • laciii79: @snatch_: Köszönöm. Tudom, tudom, türelem..., nekem már ehhez a pár héthez is nagy türelem kellet... (2012.04.17. 15:21) Még mindig nem :-(
  • laciii79: @PecsiPeter: Jó, hogy hozzáírtad. :-) Rólad bármit el tudok képzelni. ;-) Tudom, nem érted félre, ... (2012.03.22. 08:31) 3:55:48 :-) Egy valóra vált álom...

Meleg vaaan!!!! 2.0

2011.05.24. 18:28 :: laciii79

Fúú, nagyon tarkón nyomott ez a meleg... Nem nagyon térek magamhoz.

Az elmúlt időszakban napi váltásban nyomtam a futóedzéseket az erősítésekkel, ment is a dolog. Volt heti egy hosszú futás, és max egy pihenőnap, de volt, hogy egy sem. Aztán beköszöntött a nyár... Volt két nyögvenyelős, szenvedős futásom. Mindig is jobban bírtam a hűvöst, sőt a hideget, de ekkora problémáim azért nem voltak. Remélem, csak szoknom kell, és ha nem is lesz olyan könnyed a szaladozás, mint október-novemberben, de azért jó lesz.

Vasárnap borult a bili, amikor egy hosszú futás következett volna, de nem tudtam rávenni magam, helyette inkább montiztam egyet, az nagyon jólesett.

Nem akarok mindent az időjárásra fogni, mert úgy általában vannak motivációs gondjaim a futással kapcsolatban, de nagyrészt azért a hőség a felelős.

Ma nekiveselkedek, mert ugye a nyakamon egy félmaraton, amit lehet, hogy kihagyok, illetve átteszek őszre, most pedig inkább uszodabérlet meg bringa meg az erősítés, és maradna heti 1-2 futás is, de csak amennyi ilyenkor jólesik - úgy 10-12 km-ig, vagy majd látom, majd érzem, lehet több is, csak essen jól, mert azért csinálom, és mostanában valahogy nem errefelé mentek a dolgok...

 

 

4 komment

Címkék: edzés úszás bringa futás hőség erősítés

A bejegyzés trackback címe:

https://laciii79.blog.hu/api/trackback/id/tr432929436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.05.24. 23:51:49

Uszodabérlet+bringázások+erősítések+futás minden mennyiségben.
Vágom én,hogy mire megy ki a játék ;)
Ez az Út Nagyatádra vezet...
Gratulálok az elhatározáshoz!

A melegre térve akkor neked ez most gáz időszak lesz őszig :) mert most jönnek csak az ipari kánikulák!
Sapka fejkendő esetleg segít bár Téged ismerve ilyesmiket nem igen teszel a fejedre :).

laciii79 2011.05.25. 17:42:11

@PecsiPeter: Azért Nagyatád még odébb van.
Nem tagadom, valahol hátul ott motoszkál a fejemben, de még fényévekre vagyok....

Tegnap azért már viszonylag jól lement a 9,5 km, amit a párás melegben bevállaltam. 4:52-es átlag lett, és csak kicsit volt szenvedős.
Amúgy rájöttem, hogy nem önmagában a meleggel van most bajom, hanem az iszonyú páratartalommal.
Igazad van, hogy még plusz kendőt aggassak magamra?! Kizárt! Azért köszi az ötletet, menni kell és kész, és valahogy meg kell oldanom a gyakori frissítést. Vannak olyan köreim, amerre vannak kutak, arra kell menni. Ennyi.

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2011.05.27. 11:15:12

@laciii79:

Pokolian jól futsz szerintem a mostani új IM jelöltek között. Ez nagyon jó.

Viszont érdemes lenne elkezdeni a legalább 1, majd 2,5 órás bringázásokat, és mondjuk ősztől az úszásokat ha van kedved. :)

Szerintem egy nagyatádi teljesítés téged formálna át legjobban az összes mostani srác közül - de ez csak egy megérzés....

Ráadásul futás utáni nap bringázni kimondottan jó :)

laciii79 2011.05.27. 23:43:16

@WITCH: Jólesik, és köszönöm, amit írsz.
A tempóval én is elégedett vagyok, ennél nem szeretnék gyorsabban futni. Illetve, baj éppen nem lenne, de sokkal fontosabb volna a távot növelni...

Magamban IM ügyben azt határoztam el még régebben, hogy az egész komolyan csak akkor kerülhet szóba, ha, egyrészt anyagi és időbeni lehetőségeim ezt gond nélkül lehetővé teszik (és ez most tényleg nem kifogás), és ha teljesítek egy maratont. Azt gondolom, hogy a maraton az alap. Ha az nem megy egymagában, akkor hogyan is mehetne 2 másik embert próbáló szám után???

A két dolog közül azt gondoltam, hogy utóbbi lesz jóval könnyebb, és hamar elérkezik, de sajnos egyelőre közelében sem vagyok a 42 km-nek, az igazság az, hogy 20 fölé is régen kerültem.... Sajnos.

A bringázásról annyit, hogy ugye montim van, szeretem is, a minap 1,5 órát tekertem, ebbe 43 km fért bele... Elég karcsú, tudom.

Ami az úszást illeti, tavaly nyár óta nem úsztam egy kilinél többet...Ez is sok mindent elmond.
Közben az erősítéseket újra megszerettem, talán azért, mert ebben nincsenek különösebb elvárásaim magammal szemben (némi izomtömeg növelés és erősödés), így nem is érzem magam sikertelennek, ha valami nem úgy sikerül, ahogy tervezem, mert, hogy nem is nagyon tervezek semmit. :-)

Persze továbbra is sokat fogok mozogni, mert élvezem, és félember lennék nélküle, nem akarok magamra terheket rakni. Élvezni akarom a sportot... A fentieken kívül pl. teniszezni is eljárni, néha kajakozni is, vagy akármi mást csinálni.

Vagy mondjatok mást. Motivációhiány esetén is erőltetni kell, aztán a céltudatosság, a törekvés, az eltökéltség - és hozzá a pénz és az idő - is megjön majd valahonnan?
Lehet, a blog címét is meg kellene változtatni "laciii79 edzésnaplója" vagy "szabadidő-blogja" elnevezésre. :-)

No befejezem az eszmefuttatást. ennek lehet, hogy inkább egy posztnak kellett volna, hogy legyen. Talán továbbgondolom, és megírom annak.
süti beállítások módosítása